Välkommen  
  Tidsprogram  
  Nyheter  
  Inbjudan  
  Startlistor  
  PM  
  Media  
  Biljetter  
  Liverapportering - friidrott.se  
  Kontakta oss  
  Resultat  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Världslöparen Kaki och Europacuputtagningar på MAI-Galan!

080602 MAI-Galan

Ett namn som gör en mycket intressant start på MAI-Galan är Abubaker Kaki. Denne supertalang från Sudan hotade världsrekordet på 1000 meter på GE Galan i vintras och tog därefter hem guldet på 800 meter vid inomhus-VM i Valencia efter att lett finalen från start till mål. I Malmö startar Kaki på 1500 meter och det kan mycket väl bli hans främsta sträcka i framtiden. Han liknar den forne superstjärnan Hicham El Guerrouj i löpstilen och här har vi en aktiv som säkert kommer vara en stark profil på världsscenen för medeldistanssträckor i flera år framöver. I startlistan står han angiven med ett personbästa på 3:45. Denna tid noterade han för tre år sedan då han slutade trea vid ungdoms-VM. På tisdag kan vi säkert räkna med en mycket bättre tid…

Observationstävling

Många av grenarna vid MAI-Galan är observationsgrenar inför Europacupen som avgörs i Istanbul i midsommarhelgen. Förbundskapten Thomas Engdahl kommer vara på plats i Malmö för att följa tävlingarna.

En presskonferens inför galan genomförs i morgon kl 16.00 på Radisson SAS Hotell på Östergatan 10 i Malmö. Deltager gör Jesper Fritz, Alhaji Jeng och Carolina Klüft.

Läs mer om uttagningstävlingarna

 
 Tack 

Folksam Grand Prix vill tacka alla inblandade i Folksam Grand Prix 2008, från ledare och aktiva till publik och arrangörer!
 RSS 

Med vår RSS håller du dig uppdaterad om vad som händer på folksamgp.se.

Prenumerera