Välkommen  
  Tidsprogram  
  Nyheter  
  Inbjudan  
  Startlistor  
  PM  
  Media  
  Biljetter  
  Liverapportering - friidrott.se  
  Kontakta oss  
  Resultat  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Stefan Holms ”resa” mot Peking börjar i Malmö!

080530 MAI-Galan


Foto: Ryno Quantz

Stefan Holm kommer till Malmö och MAI-galan direkt från ett träningsläger i italienska idrottsmeckat Formia. Det blir på Malmö Stadion vi får första indikationen på var han står detta OS-år. Även om han inte kommer vara formtoppad till tisdagens övningar blir det intressant att få se världsstjärnans teknik, rörelsemönster m.m.

Träningen på sistone har varit hård för folkhemsikonen.
- Det har rullat på bra, jag ligger långt framme framförallt vad gäller styrkan. Körde tuffare med grundträningen under en längre period i år än vad jag gjorde förra våren och hoppas att det ska löna sig på sikt, men för tillfället ligger jag väl ett par centimeter lägre rent höjdhoppsmässigt än vad jag gjorde vid motsvarande tid för ett år sen, då hade jag gjort 230 på träning och i år har jag "bara" klarat 225...
...å andra sidan fick jag heller inget riktigt lyft under fjolårssommaren och det är det jag hoppas få i år istället...

För Kils AIK:s världsartist är det total fokusering mot OS i världsmetropolen Peking. Han har nu helt klart deklarerat att detta blir hans sista säsong och har många gånger förklarat sitt stora intresse för de Olympiska Spelen.
- Den allra största anledningen till att jag fortfarande hoppar höjdhopp är drömmen om att försvara mitt OS-guld...

 
 Tack 

Folksam Grand Prix vill tacka alla inblandade i Folksam Grand Prix 2008, från ledare och aktiva till publik och arrangörer!
 RSS 

Med vår RSS håller du dig uppdaterad om vad som händer på folksamgp.se.

Prenumerera