Välkommen  
  Tidsprogram  
  Nyheter  
  Inbjudan  
  Startlistor  
  PM  
  Media  
  Biljetter  
  Liverapportering - friidrott.se  
  Kontakta oss  
  Resultat  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

En laddad “Carro” ser fram emot en härlig känsla vid MAI-galan!

080529 MAI-Galan


Foto: Hans Sjögren

Efter att fullständigt dominerat sjukampsscenen under flera år informerade Carolina Klüft för drygt två månader sedan omvärlden om att hon den närmaste framtiden kommer att inrikta sig på längd och tresteg. Längd kommer vara hennes huvudgren och den som hon deltager i vid årets MAI-gala. Det är en förväntansfull “Carro” som ser fram emot friidrottsfesten på Malmö Stadion kommande tisdag.
- Det blir min första tävling med full ansats. MAI-galan är min första officiella tävling och det är förväntansfullt och spännande. Jag hoppas på en härlig känsla.

När samtalet kommer in på OS i Peking är det en ödmjuk världsstjärna som uttalar sig.
- Först och främst ska jag ta mig till Peking. Där vill jag vara i min absolut bästa form någonsin och jag hoppas att det går fantastiskt bra för hela svenska truppen.

Vid lag-SM-kvalet i Helsingborg den 18 maj visade friidrottsprofilen från IFK Växjö fin form genom att hoppa 6.50 trots att ansatsen var kortare än normalt. Dock hade “Carro” hjälp av en medvind som mätte 3.9 m/s. Lördagen den 24 maj sprang hon andrasträckan när hennes älskade förening tog hem andraplatsen på kvinnliga 4x100 meter vid stafett-SM på Slottsskogsvallen i Göteborg. Hon har alltså redan visat sig på tävlingsarenorna i Sverige men det blir på Malmö Stadion som hon kommer att göra sitt första mer officiella framträdande.

 
 Tack 

Folksam Grand Prix vill tacka alla inblandade i Folksam Grand Prix 2008, från ledare och aktiva till publik och arrangörer!
 RSS 

Med vår RSS håller du dig uppdaterad om vad som händer på folksamgp.se.

Prenumerera