Start  
  Inbjudan  
  PM - tävlingsinformation  
  Startlistor/Startlists  
  Tidsprogram/Timetable  
  Resultat/Results  
  Nyhetsarkiv  
  Media  
  Resultat Skanska Open  
  English  
  Memo - English  
  Publik  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Heta stjärnor i form inför Karlstad Grand Prix

140713 Karlstad GP

I går genomfördes andra dagen av IAAF Diamond League-galan i Glasgow. Flera av de aktiva som ska tävla i Karlstad Grand Prix visade framfötterna. Glödheta Charlotta Fougberg noterade ett klart nytt svenskt rekord på 3000 meter hinder med 9:23.96 vilket räckte till en fjärdeplats i världsstartfältet. Det innebär att den offensiva Ullevitjejen nu är etta statistiskt i Europa i år och går in på tiobästalistan i världen! På onsdag gör svensk friidrotts nya världstjärna Charlotta Fougberg en intressant start på 1500 meter vid Karlstad Grand Prix. Detta är en del i hennes förberedelser inför Europamästerskapen i Zürich där hon är en av favoriterna på 3000 meter hinder.

I manliga spjutet vid IAAF Diamond League-galan i Glasgow var storstjärnan Vítězslav Veselý tvåa med fina resultatet 85.23. På onsdag kastar han i spjutmetropolen Karlstad!

-Det är mycket positivt att två av våra största stjärnor är i så bra form. Karlstad Grand Prix kommer att bjuda på friidrott av världsklass inklusive flera av våra största svenska stjärnor. Nu hoppas jag att Karlstadsborna och gästande idrottsvänner tar vara på denna möjlighet och köper biljetter, kommenterar Karlstads Grand Prix:s tävlingsdirektör Johan Engberg.

 
 2014 års tävlingar 

14 juni Göteborg GP
26 juni Sollentuna GP
16 juli Karlstad GP