Ytterligare en världsetta till Slottsskogsvallen!

180816 Göteborg GP

Vi vill med glädje välkomna världsettan på 3000m, Yomif Kejelcha, till Göteborg Friidrott Grand Prix! Med Kejelcha i startlistan kommer det två(!) nuvarande världsettor till Slottsskogsvallen på lördag. Det är Yomif Kejelcha och höjdhopperskan Mariya Lasitskene som verkligen kommer utmana motståndet och banrekorden.

Yomif Kejelcha kommer från Etiopien och är regerande världsmästare från inomhus VM i Birmingham. Han är i år världsetta på 3000m på tiden 7:32.93 och har redan en rad av mästerskapsmedaljer trots blotta 21 år. På lördag kommer han springa 3000m på Slottsskogsvallen och utmana banrekordet som sattes 2016 av Kenyanen Cheboi Collins med tiden 7:45.32.

Det kommer bli ett otroligt spännande 3000m lopp där killarna som utmanar Kejelcha även dom ingår i världseliten. Dessutom ska våra svenska EM-killar, Elmar Engholm och Emil Blomberg från Hässelby springa. Elmar som sprang 1500m på EM och Emil som sprang 3000m hinder.

Dessvärre måste vi även meddela återbud från Phyllis Francis som skulle springa 100m men fått en knäskada och kan därför inte ställa upp på lördag. Vi önskar henne givetvis snabb återhämtning så att hon snart är tillbaka på banan igen!


Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT-play
18 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER