Hem  
  Inbjudan  
  Startlista  
  Tidsprogram  
  PM  
  Resultat  
  Nyheter  
  Webbsändningen  
  Grensponsorer  
  Organisation  
  Pressmeddelande  
  Arenarekord  
  Bilder från tävlingen  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  
 Pressmeddelande 

Presschef Folksam Challenge i Eskilstuna
Johan Storåkers
tel: 0709-407875
e-post: johan.storakers@sundbyberg.se

100607

Stora ambitioner bland tisdagens galaarrangörer

Folksam Challenge-galan i Eskilstuna arrangeras av Råby Rekarne FIF och Ärla IF. Projektledaren Jörgen Landin är förväntansfull inför tisdagens friidrottsshow.

- Jag önskar att alla som är anmälda kommer till start. Vi har ett bra startfält. Jag hoppas på flera arenarekord. Det finns flera aktiva som har siktet på detta, till exempel Charlotte Schönbeck på kvinnliga 1500 meter. Förhoppningsvis blir det även en tight släggfight mellan Cecilia och Tracey med slutlig hemmaseger. Jag hoppas även att publiken lever upp i morgon.

Galan är en del i ett långsiktigt arbete med att sätta Eskilstuna på kartan som arrangörsort.

- För det första önskar jag att vi får fortsatt förtroende som Folksam Challenge-arrangör. På sikt även att vi kan vara värd för en Folksam Grand Prix-gala. Årets tävling är en uppföljning av förra årets jubileumsgala. I ett längre perspektiv har vi siktet inställt på ett Junior-EM. Om det blir av har vi kommunen med på vagnen.

För kompletterande frågor kan ni vända er till Jörgen Landin, Projektledare för Folksam Challenge i Eskilstuna, Mobil.0733/37 52 70.

Vänliga hälsningar,

Johan Storåkers
Presschef för Folksam Challenge i Eskilstuna
Mobil.0709/40 78 75
E-mail: johan.storakers@sundbyberg.se

100607

Mycket het duell i kvinnornas slägga!

Länge har Råby Rekarnes FIF:s storstjärna Cecilia Nilsson dominerat den kvinnliga släggscenen i landet och hon har svenska rekordet med 69.09. Förra helgen kontrade dock Trelleborgs Tracey Andersson med svenska årsbästat 68.99 vid ”Mästarmöte i kast” i Nyköping. Nu möts dessa båda släggiganter vid Folksam Challenge-galan i Eskilstuna i morgon.

Cecilia som även är sportchef i Råby Rekarne är laddad inför tisdagens släggshow.

- Mina förväntningar är att göra mitt bästa resultat för året. Jag har kastat 66.90 tidigare i år och det kan även vara bra att klara av EM-kvalgränsen på en gång.

Nomineringsgränsen för Europamästerskapen i Barcelona är 68.00 meter men det räcker inte med att bara uppnå denna resultatnivå en gång utan den aktive ska uppvisa jämnhet och inte bara få till en enstaka fullträff. Mer information om de svenska landslagsuttagningarna finns på följande adress: http://www.friidrott.se/elit/uttag/uttagning10u.aspx .

För ”Cilla” är det stimulerande med konkurrensen från Tracey.

- Det är klart att jag alltid vill vara nummer 1 men det är väldigt positivt att det kommer upp någon och fightas lite.

Sverigeettan Tracey Andersson siktar på långa kast på Ekängen.

- Jag vill göra ett bra resultat. Det skulle inte vara fel med ett svenskt rekord. Rekordet finns där men vi får se om jag kan plocka fram det i morgon.

Det är inga hemligheter bakom skånskans framsteg i år utan snarare metodiskt arbete.

- Jag har höjt min lägstanivå på träning och koncentrerat mig mycket på att ta bort fel i min släggteknik.

För Tracey är det som för så många andra i den svenska friidrottseliten EM i Barcelona som är årets främsta mål.

- Vid EM vill jag vill göra ett bra resultat och kanske nå upp till finalnivå.

De svenska stjärnorna i grenen utmanas i morgon även av bl.a. norskan Mona Christine Holm.

Inför Lag-EM First League i Budapest den 19-20 juni är det inte några direkta uttagningstävlingar men Folksam Challenge i Sävedalen som genomfördes under söndagen och tisdagens gala på Ekängen är speciellt viktiga observationstävlingar. För mer information om uttagningsförfarandet se följande adress: http://www.friidrott.se/elit/uttag/uttagning10u.aspx .

Tävlingarna börjar med välkomstarrangemang och presentationer kl.18.15 samt officiell invigning kl.18.20. Kl.18.25 startar den första grenen, kvinnligt stavhopp. All information inklusive bl.a. tidsprogram och startlistor finns på internet: http://www.folksamgp.se/FolksamChallenge2/2010/

För kompletterande frågor m.m. kan ni vända er till följande personer:

Cecilia Nilsson, Råby Rekarnes sportchef och svensk rekordhållerska i slägga, Mobil.070/605 09 86.

Tracey Andersson, Sverigeetta i slägga 2010, Mobil.070/455 60 77.

Stefan Olsson, Förbundskapten i friidrott, Mobil.070/349 21 41.

Jörgen Landin, Projektledare för Folksam Challenge i Eskilstuna, Mobil.0733/37 52 70.

Vänliga hälsningar,

Johan Storåkers
Presschef för Folksam Challenge i Eskilstuna
Mobil.0709/40 78 75
E-mail: johan.storakers@sundbyberg.se

100603

Mot Budapest via Eskilstuna

En som kommer följa friidrottsgalan på Ekängen på tisdag med stort intresse är den karismatiska förbundskaptenen Stefan Olsson.
- Tillsammans med Folksam Challenge-tävlingen i Sävedalen den 6 juni är galan i Eskilstuna central för uttagningarna till Lag-EM i Budapest den 19-20 juni. Jag kommer vara på plats för att studera händelseutvecklingen och jämföra med insatser uppnådda på andra tävlingar.

För frågor om uttagningar till lag-EM First League i Budapest vänligen kontakta förbundskapten Stefan Olsson på mobil.0703/49 21 41.

Vänligen,
Johan Storåkers
Presschef för Folksam Challenge i Eskilstuna den 8 juni år 2010
Mobil.0709/40 78 75

100602

Världen kommer till Eskilstuna !

På tisdag den 8 juni arrangerar Råby Rekarne FIF och Ärla IF Folksam Challenge på Ekängens friidrottsarena. Projektledaren Jörgen Landin har marknadsfört galan brett och det är en internationell prägel på friidrottsfesten. Det finns aktiva anmälda från stora delar av världen:

Barbados
Finland
Irland
Island
Namibia
Norge
Storbritannien
Sydafrika
Trinidad/Tobago

Detta kan dock självklart tillkomma aktiva då Jörgen kontinuerligt arbetar med startfältet och han kan svara på frågor från media på mobil.0733/37 52 70.

Johan Storåkers
Presschef för Folksam Challenge i Eskilstuna den 8 juni år 2010
Mobil.0709/40 78 75

100510

Ännu en friidrottsfest i Eskilstuna!

Den 8 juni kommer flera svenska och internationella friidrottsprofiler till Ekängen i Eskilstuna för att deltaga i Folksam Challenge-galan. Arrangörer är Råby Rekarne Friidrott och Ärla IF.

En som kommer följa galan med stort intresse är den karismatiska förbundskaptenen Stefan Olsson.

- Tillsammans med Folksam Challenge-tävlingen i Sävedalen den 6 juni är galan i Eskilstuna central för uttagningarna till Lag-EM i Budapest den 19-20 juni. Jag kommer vara på plats för att studera händelseutvecklingen och jämföra med insatser uppnådda på andra tävlingar.

Sportchefen i Råby Rekarne Cecilia ”Cilla” Nilsson är aktiv kring friidrottsshowen både som aktiv och organisatör.

- Folksam Challenge-tävlingen i Eskilstuna kommer att bli mycket intressant med ett stort fokus på dueller och uttagningar till lag-EM First League i Budapest den 19-20 juni.

Kommande helg gör ”Cilla” två intressanta starter, dels under torsdagen i Göteborg innan resan går vidare till Hallesche Werfertage i Halle i Tyskland.

- Vid den internationellt erkända tävlingen i Halle vill jag vara i hyfsad form och veta att jag är på rätt väg. Jag kommer även där marknadsföra vår gala den 8 juni för att få flera duktiga kastare att utmana mig.

För mer information vänligen kontakta Cecilia Nilsson på mobil.070/605 09 86.

Johan Storåkers
Presschef för Folksam Challenge i Eskilstuna den 8 juni år 2010
Mobil.0709/40 78 75